2011. szeptember 11., vasárnap

Stephenie Meyer: Hajnalhasadás

Breaking Dawn - HajnalhasadásUtolsó rész! És a film még mindig hátra van! Szóval, utolsó kötet a sorozatba. Hm. Más volt! Nem azért, mert az utolsó és hangulatát másnak éreztem...nem a történet volt más.

Tartalom:
Amikor Bella Swan ráébred, hogy visszavonhatatlanul beleszeretett egy vámpírba, az élet hirtelen veszedelmesen izgalmas lesz számára: tündérmese és rémálom keveréke. Mivel érzései két irányba rángatják: - szenvedélyesen szerelmes Edward Cullenbe, ugyanakkor mély barátság fűzi Jacob Blakchez, a vérfarkashoz -, viharos, küzdelmekkel és lemondásokkal teli évet tudhat maga mögött, míg végre eljut a végső fordulópontig. Rövid időn belül döntenie kell: a halhatatlanok sötét, de csábító világát választja-e, vagy a teljes emberi életet? Márpedig ez a döntés lesz az a hajszál, amelyen két törzs élete is múlik.
Most, hogy Bella meghozta a döntést, megdöbbentő, váratlan események sorát indítja el vele. Amelyeknek felmérhetetlen, megsemmisítő következményei is lehetnek. Lehetséges, hogy most, amikor Bella élete szövetének különböző szálai - amelyeket először az Alkonyatban követhettünk, majd az Újholdban és a Napfogyatkozásban kísérhettük figyelemmel szétbomlásukat és elszakadásukat -, úgy tűnik, készek újra egyesülni, éppen most fognak megsemmisülni... végleg?
Az Alkonyat-saga legújabb döbbenetes, türelmetlenül várt kötetében, a Hajnalhasadásban végre fény derül ennek a lenyűgöző romantikus történetnek, amely olvasók millióit bűvölte el, minden titkára és rejtélyére.

Akkor vágjunk bele! hogy miért volt más ez a könyv? Bella és Edward nem iskolás többé. Az Alkonyat-tól egészen a Napfogyatkozás-ig ugyanaz volt a gonosz. Itt nem. Már Volturrival kellet szembenézni az egész családnak. De erről, majd később! Edward és Bella összeházasodnak. Oké! Szép nászúti jelenetek meg minden. Kiderült, hogy Bella terhes. Hoppá! Majd egyszer csak jött Jacob! Dög unalom volt amit a csávó produkált. Nem érdekelt az ő élete! Nem akartam információkat megtudni róla, de mindegy. Egy izgalmas rész mondjuk volt, amikor Edward mondta, hogy ha Bellának gyerek kell, akkor győzze meg Jacob, hogy legyen vele, szüljön gyereket neki, csak ne Edward "megeszem a véredet" gyerekét akarja. Nos ilyenkor mg Edwardra is kiakadtam. Bella hol vagy? Mondtam magamban. Majd miután át lett változtatva vámpírrá újból ő élvezte a főszerepet. Nos az, hogy Bella vámpír lett vettek el, egy kicsit a személyiségéből (attól függetlenül örültem neki, hogy átváltozott). Bella két lábon járó szerencsétlenség volt, és egyszer csak szuper vámpír lett, aki újszülöttként sem akarja kiszívni egy ember vérét sem. Hm...megtettem azt a szívességet magamnak, hogy ettől eltekintettem és továbbra is élvezettel olvastam a könyvet. A végén a harc szintén megható és hát Jacob is talált párt magának. (Először Bella aztán meg a lánya. Gondoltatok volna erre amikor az újholdat olvastátok? :O ) Nos igen, a befejezés az pont olyan volt, mint amilyennek lennie kell. Gratula! Az író nő tudta, hogy hogyan és mikor kell abbahagyni. A sorozatot még biztos, hogy jó párszor elfogom olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése