2011. szeptember 16., péntek

Lakatos Levente: Barbibébi

Borító: Barbibébi (Könyv) - Lakatos LeventeA vámpír korszak után szerintem mindenkinek eljött az az idő, hogy valami más kell. Nos pár hónappal ezelött én is így voltam. Így jött képbe Barbibébi!

Tartalom:
"Arra sem emlékezett, hogy mikor került a biliárdasztalra. A fekete bőrű srác, akit a combjaival szorított magához, már legalább tíz perce az extrém-mélyre kivágott dekoltázsát nyalogatta, s közben méretes ujjaival a feszes melleit masszírozta. Végre kezdett beindulni a buli!"
Magyarország legnépszerűbb popsztárja kidobja aktuális barátnőjét. Barbi élete a siker, a pénz, és a csillogás. A szakítás után egyre mélyebbre süllyed, míg egy hétvégi buli után szándékosan elgázolják.
A sokktól emlékezet kiesése lesz, szinte mindent elfelejt botrányos múltjából. Siófokra menekül az őrjöngő média elől, ahová legjobb barátja, Krisz is elkíséri. Krisz nem bocsájtotta meg Barbinak, hogy kifecsegte féltve őrzött titkát - hogy a fiúkat szereti. Mégis segít neki, együtt nézik végig Barbi régi videóblogjait, hogy rájöjjenek, ki akarhatta megölni. És hogy szembenézzenek eddigi önmagukkal, és eldöntsék végre, mit is akarnak kezdeni az életükkel - és persze a két siófoki szépfiúval, akiktől könnyebb elolvadni, mint a tűző nap sugaraitól.
Lakatos Levente gossip-, és ifjúsági újságíróként közvetlen közelről ismeri a sztárok csillogó és gyakran sötét világát. Első regénye arcpirítóan szókimondó, merész és megindító.

Nos akkor hájrá! Először is. Olvastam olyan kritikákat, akik azt mondták, hogy 14 éves korúaknak nem való. Hm. Én ennél idősebb vagyok és éretebb fejjel szerintem, a 14 éves évesek már bőven maguk elé tudják képzelni azt a világot amit ez a könyv bemutat. Igen, már jóval fiatalabban kezdik a tinik az ivást, a dohányzást és minden egyebet ami kéros az egészségre. Barbi is, aki a könyv középpontjába áll. Barbi egy felelőtlen lány aki szeretetéhség miatt elzüllik. Legjobb barátjának a (homo) Krisznek sincs más választása. Az amnéziás Barbi és barátja együtt nézi vissza Barbi életőröl szóló magánvideókat. Ezek a részek be kell valljam nagyon tetszettek! :) Barbi talán jobb emberré is akar vállni, miközbe nézi vissaz undorító tetteit. De nem sikerül neki mivel folyamatosan zaklatják. Hát igen! Nos amugy Barbi személyisége nem is volt annyira rossz egyedisége miatt. Mondjuk egy kicsit megvolt a tipukus ,,pláza cici" jelző, de ettől eltekintek.  Krisz is jófej volt a történetbe, sokszor volt hogy sajnáltam. Barbi aki az igaz szerelemet kereste...nos ő húzta a legrövidebbet a végén. Felvagdosta ereit, ami nem feltétlenóül a halát jelentette, csak veszélybe fordott élete. A történet alapján el lehet gondolni, hogy ebbe a világban a mai fiatalk nagy része olyan életet él mint akár Barbi, akár Krizs. És ők milyen felnőttek lesznek? Felelőtlenek. Elgondolkodtató, pont ezért ajánlott, mindenkinek, aki tizenéves.
(A könyv azért van Szórakoztató cinkével is megáldva, mivel mindegyik könyves oldalon ebbe a kategóriába sodorták.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése