2012. május 29., kedd

Becca Fitzpatrick: Crescendo, Csitt csitt folytatása

Azt hiszem itt kezdődik a tartozásom. :) Szóval Csitt-Csitt második része, hm...először jöjjön egy kis történet leírás:

Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt, egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mintegy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkül egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban újra és újra kísérti apja meggyilkolása.

Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz - azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak a hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?

Szóval...az első részt már rég olvastam, ennek ellenére a második rész is érhető volt, pedig az idő sok részletet kirepített az agyamból. Az első kötetben sok koppintás volt más misztikus regényekből, viszont a második kötet már kezdett egyedivé válni, amiért piros pont járt. Viszont azért az egy kicsit feltünő, hogy ennél a történetnél is a második kötetre jutott az a felvonás, amikor a szerelmesek külön válnak ( így volt ez Meyer New Moon-jában és Noel Blue Moon-jában is). A könyv hangulata teljesen átjött. Amikor Nora feszült volt, akkor én is feszült voltam, ha Nora félt én is féltem. Így eltudtam attól tekinteni, hogy egy kicsit sokat nyafog, illetve attól, hogy egy szálat talán egy picit több ideig húz Becce Fitzpatrick mint kellene. Főleg az utóbbiért és persze mindenért a vége kárpótolt! A könyv amúgy is tele volt meglepő fordulatokkal, de a vége...! Nagyon izgalmas volt. Sajnos ennél többet nem mondhatok, mert akkor lelőném az egészet és hidd el ezt el kell olvasnod. A könyv vége meglepő fordulatokkal, csak kérdőjeleket hagyott maga után, szóval már alig várom a 3. kötetet (ami, ha jól tudom egyben az utolsó).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése